#112: Vi i en värld där antydningar och påstående ersätter fakta men en stor fråga i livet är var de verkligen ett misstag av Kafka. Menar borde inte en stor tänkare som ber sin bäste vän, alltså en person han känner väl, vara fullt medveten om dennes utagerande i olika situationer. Hade de inte blivit mer bortglömt om han bara inte nämnt något till någon. Man kan ju argumentera för att detta var hans dödsbädds sista önskan. Men samtidigt är de inte de vi alla drömmer om, att göra en Kafka (är de därför han är så erkänd) att lämna fotspår på jorden medans vi låtsas att vi aldrig ens brytt oss. - Carola JR

Kafka ska ha sagt, att alla mänskliga misstag begås av otålighet.
Alla dessa antydningar och påståenden, som du pratar om, kanske är uttryck för just detta: mänsklig otålighet.
Man orkar inte säga sanningen utan nöjer sig med påståenden.
Den totala andliga trögheten, som detta bottnar i, kan jag tyvärr bekräfta med min egen tillvaro.
Har den någon koppling till Finanskrisen för 10 år sedan? Nu bara associerar jag fritt.
Det du egentligen vill säga är kanske att fakta är en lögn.
Jag vet inte, din fråga är så luddig och ogenomtränglig.
Är det du som gör en Kafka nu?
Du har nog rätt i alla fall.