#17: hur slipper jag hantera döden? - malin

Du går mot ett torg, förbi en skog. Du stannar inte för någon, du lägger handen i en damm. Du ser ditt namn i molnen. Du köper allt du vill ha, du köper en liten guldfisk. Du säljer den. Du lyssnar på Rolling Stones i ditt huvud, du nynnar inte med, du behöver inte det. Du sätter dig på ett välkänt kafé, du bläddrar i en tidning, du ser en bild på en glad man. Du stannar inte länge på kafét. Du knyter dina skor lite hårdare, du smeker din egen kind. Du tar av dig din varmaste tröja, du viker den varsamt och lägger ned den i väskan, nej du lämnar den på kafét. Du går mot havet, du ser till att stegen är ganska små. Du vill inte äta godis, du är sugen på kött. Du tar upp mobilen, du tänker ringa en vän. Du lägger ner mobilen igen. Du går över ett övergångsställe, du tittar på lyktorna på bilen som stannar så som du tittar på en människas ögon. Du kan inte titta på människans ögon som sitter i bilen. Du går till en park. Du går till Söder Mälarstrand. Du tänker att du kanske borde gå hem men vet inte ens vad du vill göra. Du går till en butik, du känner på de lena plastburkarna, provar hand- och ansiktskrämerna, du drar in doften i näsan, du stänger burkarna försiktigt och vinkar hejdå till expediten.