#5: hej,  jag skulle gärna vilja träffa någon som jag gillar, men är inte riktigt en sådan person som går ut och raggar. vad kan jag göra istället?  - anonym


Då:         Kärleken finns i gryningen på en främmande plats. Det är bland människor och de dansar till en låt som jag minns, men inte vill nämna här. Vi kysser varandra innan vi säger någonting alls. Sedan tänker jag: vi kommer vara tillsammans mycket länge. Att förälska sig är som att dö lite. Det är att sträcka sig ut och inte veta. Jag förälskar mig vart nionde år. Nästa gång jag förälskar mig kommer jag vara trettiosju år och det kommer ske i gryningen, himlen kommer vara vit och göra ont att se på.

Nu:         Kärleken finns i gryningen på en plats som jag känner mycket väl. Det är en öde plats och solen stiger över hustaken. Det är sensommar, som förra gången, och vi har inte kysst varandra än, men vi har talat länge med varandra och båda har gråtit. Jag har vita tygskor som jag tar av mig när vi stiger ner i det grunda vattnet framför oss.