#4: hur ofta ska jag rensa golvbrunnen och rengöra fogarna mellan kakelplattorna i badrummet?  - anonym


Först och främst; naglarna ska vara fina, välklippta, så korta att ingen skit kan fastna. Hur ofta jag rensar golvbrunnen beror på hur ofta jag rensar fogarna mellan kakelplattorna i badrummet. Rensar jag golvbrunnen varje fredag rensar jag fogarna mellan kakelplattorna varannan tisdag och rensar jag golvbrunnen varannan tisdag rensar jag fogarna mellan kakelplattorna varje fredag. Vi säger det ena först och sen kan vi säga vice versa, snön blandas med regn på marken, måsarna sätter sig på taken. Inte dumt att göra rensningen och rengörningen på kvällen efter klockan sju då man kan ha fönstren öppna och samtidigt bli synlig för grannarna. Jag går mellan badrummet och köket för att hämta rengöringsmedel, behöver inte hålla dörren till köket stängd för det finns ingen lök som steks.

Imorse pratade de så speciellt på radio om himlen, de sa att många hade hört av sig till det meteorologiska institutet för att de tyckte himlen såg konstig ut. Jag tyckte himlen såg normal ut men försöker framkalla en bild på en konstig himmel i huvudet när jag går fram och tillbaka mellan badrummet och köket. Jag är naken, ja precis, jag är naken, det är ju badrummet som städas - inga rester av avföring eller liknande får hamna på mina kläder. Är jag naken också för att grannarna ska se mig? Jag vet inte och det spelar väl ingen roll. Skulle man föredra att istället vara påklädd och avföring skulle hamna på ens kläder, gud förbjude, är det bara att slänga direkt, det finns inga effektiva rengöringsmedel mot såna fläckar, vare sig kemiska eller organiska vad nu skillnaden är.

När man är i badrummet är det lätt att få syn på sitt ansikte i badrumsspegeln, jag tänker ”jag har ett så utsmetat ansikte” och sen tänker jag på att jag skrivit det många gånger, jag har skrivit det i dagböcker, på väggar och i olika dikter som det inte blir nåt av, nej den tanken hittar aldrig sin rätta form. Jag skulle rekommendera dig att lyssna på radio medan du rensar och rengör, eller ha det helt tyst. Men själv står jag inte ut med tystnaden för då kommer tankarna på vad jag skulle bli om jag aldrig får ett barn. Jag skulle använda handskar, helst gröna. Jag skulle avsluta med en dusch. Och även om ensamheten i badrummet alltid är värre än ensamheten i vardagsrummet är det inget jag tänker på när jag masserar ut min mjuka kropp.