#6: för några dagar sedan hamnade jag i ett djupt meditativt tillstånd och såg en bild för min inre blick som jag har svårt att släppa. jag såg ett vitt hus på en strand, havet reser sig lodrätt upp i
bakgrunden, som en glittrande vägg. Det är inte ett hus jag känner till eller minns att jag har sett och det stod på fyra pelare på stranden. Det finns inga andra hus i närheten och solen skiner mycket starkt. Vad kan den här bilden betyda? - anonym
 

havet reser sig
liten koja eller stort slott
många rum
många möjligheter
inget undermedvetet att tala om

huset representerar din kropp
den övre våningen ditt huvud
den nedre ditt kön
vad kan trappor betyda?
drömmar talar till oss i bilder och metaforer
en dröm ska sällan tolkas bokstavligt

självklart finns det undantag från regeln
hus i drömmar står för vårt egna inre
din dröm är
gratis terapi
juveler och ädelstenar
dröm fram kraften inom dig
drömmen vill dig väl
det är viktigt att fråga sig själv vad man hade för roll i drömmen