Klicka här för att läsa om projektet
Tack för din fråga! Vi försöker svara på din fråga inom ca 3 månader.
Oj då! Någonting gick fel när du skulle skicka din fråga. Försök igen :) 

Since You Asked är ett kollektivt textverk som hämtar sin form från frågespalten och sitt hjärta från poesin. Vem som helst kan ställa en fråga och du behöver inte använda ditt riktiga namn. Förhoppningen är att alla frågor någon gång ska få ett svar.

Medverkande författare

Linnéa Enström, Saana Kotila, Ida Zidore (redaktion)
Agnes Olsson (fast skribent)

Mimounah Alma
Linn Asplund
Suzanna Asp
Karl Birgersson
Mimmi Corneliusson
Otto Gabrielsson
Julia Granberg
Emma Hammarén
Amanda Hjelm
Sabboontu Idris
Mariama Jobe
Britta Kiessling
Lisa Marainen
Kaberi Mitra
Samira Motazedi
Elias Berg Niemelä
Jolina Nilsson
Josefine Nilsson
Lotta Nilsson
Houssin Vennberg Sninate
Maria-Corina Wahlin

Karin Eckerdal har utvecklat och formgivit hemsidan.
Ylva Holmdahl har gjort illustration

Är du intresserad av ett samarbete, läsning eller liknande? Maila oss

Aktuellt

28 oktober 2021

Beställ vår senaste publikation 'Timelapse: antologi 2020-2021'!

Pris: 230 SEK inklusive frakt (Swisha beloppet till 0793358758 och skriv ditt namn i meddelanderaden. Maila sedan ditt namn och adress till ateljekarlagatan@gmail.com. Skriv "antologi" i ämnesraden.)

Utförsäljare:

- Polychrome, Røde Mellemvej 28, København S (150 DKK)
- Det lille rum, Skotterupgade 16, 2200 København (150 DKK)

Design: Queenning Zhao

Författare: Mimounah Alma, Suzanna Asp, Linn Asplund, Karl Birgersson, Mimmi Corneliusson, Linnéa Enström, Otto Gabrielsson, Emma Hammarén, Amanda Hjelm, Sabboontu Idris, Mariama Jobe, Britta Kiessling, Saana Kotila, Lisa Marainen, Kaberi Mitra, Elias Berg Niemelä, Jolina Nilsson, Josefine Nilsson, Lotta Nilsson, Agnes Olsson, Houssin Vennberg Sninate, Ida Zidore.

Scrolla för att läsa mer om projektet!

2 september 2021

Den 23 oktober lanserar Since You Asked en antologi med frågor och svar från perioden 2020-21. Projektet har finansierats med hjälp av konstnärsresidenset Polychrome i Köpenhamn.

Evenemanget kommer att hållas i Polychromes lokaler på Røde Mellemvej 28, 2300 København S. Uppläsningarna börjar kl 18.

Kom och lyssna på: Linnéa Enström / Saana Kotila / Lisa Marainen / Kaberi Mitra / Lotta Nilsson / Agnes Olsson / Houssin Vennberg Sninate / Ida Zidore!

15 mars 2021

Då coronapandemin slog till behövde vi hitta nya sätt att samarbeta. Since You Asked tog initiativet att bjuda in gästskribenter för att svara på frågor och de i sin tur har valt sina efterträdare i vad som kan tänkas bli en oändlig skicka-vidare-lek. I oktober kommer en antologi att ges ut med utvalda texter från perioden 2020-21.

22 februari 2020

Since You Asked gästade Högsbo bibliotek för en uppläsning i deras serie Musik och Poesi. Medverkade gjorde även My Dear Companion.

16 november 2019

Den 16e november 2019 bjöd Since You Asked och Ateljé Karlagatan in till premiären av Drömhus - en alldeles ny littkväll i Göteborg.

Läsningar av Helena Fagertun / Karl Birgersson / Frida Österlund.
Musik av Ylva Holmdahl.

28 september 2019

NEJD är ett konstnärskollektiv på Ringön i Göteborg. På deras andra fanzinemässa Upplaga 2 medverkade Since You Asked med fanzine no 1 och fanzine no 2. Fanzinemässan pågick under den 28 september 2019.

22 maj 2019

Since You Askeds andra fanzine trycktes våren 2019 och innehåller utvalda texter från hemsidan samt illustrationer av Sara Skoglund. Köp ett exemplar för 50 SEK genom att maila ateljekarlagatan@gmail.com (obs: upplagan är begränsad). Tack till Maggan för hjälp med trycket på risograf och Kulturungdom för stödet!

25 april - 11 maj 2019

Since You Asked medverkade vid tre olika tillfällen (Alingsås Kulturhus, Stadsbiblioteket & Oceanen) under litteraturfestivalen Textival i Göteborg mellan den 25 april - 11 maj 2019.

6 - 14 december 2018

Mellan den 6 - 14 december 2018 gick vårt fanzine att hitta på Selvhjelpsbiblioteket i Bergen, ett projekt organiserat av konstnärerna Susanna Antonsson och Marie Vallestad. Tillsammans med flera andra text- och bildbaserade verk ställdes fanzinet ut på Joy Forum i samarbete med konstskolan KMD.

1 september 2018

Since You Askeds första fanzine trycktes hösten 2018 och innehåller utvalda texter från hemsidan samt illustrationer av Ylva Holmdahl. Köp ett exemplar för 50 SEK genom att maila ateljekarlagatan@gmail.com (obs: upplagan är begränsad). Tack till Maggan för hjälp med trycket på risograf!

17-20 oktober 2018

Since You Asked gjorde en uppläsning på Frilagret i Göteborg i samband med en vernissage för Maria Pohls konst. Utställningen var på temat psykologi och personlighetstyper och pågick mellan den 17 - 20 oktober 2018. (Bilden är på en del i Maria Pohls utställning.)

28 september 2018

NEJD är ett konstnärskollektiv på Ringön i Göteborg. På deras första fanzinemässa Upplaga 1 medverkade Since You Asked med fanzine no 1 och texterna lästes också upp under kvällen. Fanzinemässan pågick under den 28 september 2018.

4 maj 2018

I samband med litteraturfestivalen Textival i Göteborg gjorde Since You Asked en uppläsning på Kulturhuset Oceanen den 4 maj 2018.

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonyma
15.04.2018

Skal jeg elske en anden for at elske mig selv,
eller skal jeg elske mig selv for at elske en anden?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Ett år senare
12.04.2018

Var kan kärleken till den jag älskar nu få lov att leva och vila när jag inte längre delar mitt liv med den personen? Kärleken flirar rundt og saknar dig at landa i. Om ni förstår? Hoppas ni kan hjälpa mig.

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
10.04.2018

Varför är det så svårt att bestämma sig ibland? Speciellt när besluten är små och konsekvenserna av dem är obetydliga, som till exempel om jag ska ha den svarta eller gråa tröjan på mig idag

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
05.04.2018

Varför står det en julgran utanför mitt fönster?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
20.03.2018

Ska jag lämna honom?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
22.03.2018

Jag skulle gärna bli bekant med mina grannar, hur ska jag göra?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
15.03.2018

För några dagar sedan hamnade jag i ett djupt meditativt tillstånd och såg en bild för min inre blick som jag har svårt att släppa. Jag såg ett vitt hus på en strand, havet reser sig lodrätt upp i bakgrunden, som en glittrande vägg. Det är inte ett hus jag känner till eller minns att jag har sett och det stod på fyra pelare på stranden. Det finns inga andra hus i närheten och solen skiner mycket starkt. Vad kan den här bilden betyda?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
08.03.2018

Hej,  jag skulle gärna vilja träffa någon som jag gillar, men är inte riktigt en sådan person som går ut och raggar. Vad kan jag göra istället?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
01.03.2018

Hur ofta ska jag rensa golvbrunnen och rengöra fogarna mellan kakelplattorna i badrummet?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
En vilsen
22.02.2018

Hej frågespalten! Min man och jag har ganska olika åsikter. Vi börjar bråka när vi kommer in på vissa ämnen och jag blir väldigt ledsen då. Annars funkar vi väldigt bra ihop. Min önskan är att han ska tycka exakt som jag men jag har ju hört att det är svårt att ändra en annan människa. Min fråga är, ska jag försöka få honom att fatta att jag har rätt och i såna fall hur? Eller ska jag lära mig leva med att vi är olika, och i såna fall hur?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Anonym
15.02.2018

Är Anton kär i mig?

Klicka på frågorna för att läsa svaren

Från:
Människa, 45
01.02.2018

Hej, jag är en kvinna som gillar att sova länge på morgonen, men det känns som att jag inte borde tycka om det, som att någonting är fel, och därför börjar jag må dåligt. Varför är det så?